autosleutel kwijt

Autosleutels kwijt, wat nu?

Autosleutels kwijt: voorkomen en genezen

Je autosleutels kwijt, wat nu? Als er iets vervelend is dan is het wel het verliezen van je autosleutels. Vooral als je bijvoorbeeld ’s ochtends naar je werk moet of ontzettende haast hebt. Dus wat doe je nu als je je autosleutel kwijt bent? En hoe voorkom je dat in de toekomst? In dit blog krijg je van ons wat handige en praktische tips.

Wat algemene tips

Om te beginnen geven we je wat algemene tips om je op weg te helpen.
  • Regel altijd 2 reservesleutels. Zorg er vervolgens altijd voor je deze apart bewaard en nooit in je auto.
  • Probeer je sleutels voor vertrek altijd uit. Zo weet je zeker dat ze correct werken.
  • Maak kopieën van je kentekenbewijs en andere belangrijke papieren. Mochten de originelen met de sleutels samen kwijtraken, heb je altijd de kopieën nog om nieuwe autosleutels mee aan te vragen.
  • Zorg dat je altijd een reservebatterij bij hebt voor je autosleutel. Bewaar deze ook vooral niet in de auto.

Geen reservesleutel?

In Nederland is het niet zo’n probleem als je geen reservesleutel bij de hand hebt. De wegenwacht heeft bijna alle auto’s binnen no-time opengemaakt zonder schade. In het buitenland heb je die garantie niet. Er zijn landen waar dit niet zonder slag of stoot gaat en voordat je het weet moet er noodgedwongen een ruit sneuvelen om uw auto te openen. En ja, deze ruit dient u dan misschien wel zelf te vervangen en/of te betalen.

Autosleutel weg?

Is uw autosleutel kwijt geraakt of zelfs gestolen? Dan heeft u de reservesleutel nodig. Ben je in het buitenland als je dit overkomt? Laat de ANWB-Alarmcentrale de reservesleutel dan voor je uit Nederland halen. Als dit niet kan of als je zelfs je reservesleutel kwijt bent, moet er een nieuwe set worden aangevraagd bij een specialist autosleutels. Vervolgens moet een berger de auto naar een officiële merkdealer brengen. Dan zijn ook de officiële papieren nodig zoals het kentekenbewijs, je paspoort etc. Dit kan zomaar 3 dagen in beslag nemen.

Meer weten?

Wil je meer weten over het veilig houden van je auto en je autosleutels? Voor meer tips en tricks neem je gewoon contact met ons op. We helpen je graag verder.