Taxi in Arnhem

De regels voor het pakken van een taxi in Arnhem

Je bent voor het eerst in Arnhem op bezoek? Welkom! Arnhem is een mooie stad vol geschiedenis, leuke bars en musea. Het is echter ook een stad die niet in de verste verte lijkt op andere grote steden. Een taxi in Arnhem pakken gaat dus heel anders in z’n werk dan bijvoorbeeld in Amsterdam of andere grote steden. Om die reden is het goed om je even te verdiepen in hoe je een taxi pakt in Arnhem.

Taxi in Arnhem

De regels

Er zijn een aantal onderwerpen die je moet kennen als je een taxi pakt in Arnhem. Met name als je hier langer blijft en vaak een taxi wil pakken, dan is het handig om dit soort zaken te weten:

  • fooi hoeft niet, maar mag;
  • aanhouden heeft geen zin;
  • taxistandplaatsen hebben een rangorde.

We gaan alle regels even na zodat je precies weet waar je aan toe bent de volgende keer dat je een taxi wil pakken in Arnhem.

Over fooi geven

De meeste taxichauffeurs in Arnhem krijgen een goed salaris en werken voor een grotere organisatie. Fooi wordt dan soms zelfs eerlijk verdeeld over de chauffeurs. Het is niet verplicht om fooi te geven, maar wordt wel als netjes beschouwd. Met name wanneer een taxichauffeur goede service verleent of zelfs nog een stapje verder gaat, dan is het netjes om een fooi te geven. Heb je geen fijne rit gehad? Dan is het geen probleem om toch bij de vaste prijs op de meter te blijven.

Een taxi aanhouden

Je kunt niet zomaar een taxi aanhouden zoals je ziet in films en zoals in andere Europese steden. Er zijn taxistandplaatsen in Arnhem waar je een taxi kunt vinden maar taxi’s die je in het wild tegenkomt, hebben vrijwel altijd al een bestemming. Op een taxistandplaats staat bovendien altijd een rij waar je de eerste taxi pakt.