Speciale motorkleding nodig als je op een motor of scooter wilt rijden

Wil je op een motor of een scooter rijden? Dan heb je speciale motorkleding nodig. Het is niet alleen een veiligheidsmaatregel jezelf, maar je bent het ook volgens de wet verplicht om het te dragen als je op een motor rijdt. Deze kledingstukken zijn anders dan de normale kleding die je alledaags kunt dragen. Dat neemt niet weg dat de kleding net zo modieus kan zijn. Het grote verschil zit in het feit dat speciale kleding slijtvast is en dat de kledingstukken voorzien zijn van CE-gekeurde impactbescherming. Wil je meer weten over motorkleding? Lees dan snel verder!

Meet jezelf een stoere look aan

Met motorkleding kun je jezelf een stoere look aanmeten. Als je dat wilt tenminste. Motorkleding heb je in verschillende maten en kleuren. Je kunt zelfs een motorbroek kopen die je kunt vergelijken met een spijkerbroek terwijl het eigenlijk geen normale spijkerbroek is. Je kunt ook stoere jacks en handschoenen kopen en natuurlijk een flitsende helm die in het oog springt. Je kunt er op los combineren, want je hebt enorm veel keuze als je gaat shoppen. De tip is om altijd als eerste een motorjas aan te schaffen en om vanuit daar je outfit samen te stellen.

Motorkleding zorgt voor de beste beveiliging

Zoals gezegd is motorkleding verplicht en het biedt dus ook voldoende bescherming mocht het een keer mis gaan. Wanneer je geen beschermende kleding draagt loop je een groot risico op verwondingen of zelfs erger. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Let er dan wel op dat de kleding voorzien is van CE-gekeurde impactbescherming. Let er dan ook op dat de impactbescherming het veiligheidsniveau van 2 heeft. Kleding met CE-level 1 beschermen dan weer minder goed wanneer je valt of uitglijdt. Je weet in ieder geval wel zeker dat kleding met CE-gekeurde impactbescherming voldoende bescherming biedt als je valt of uitglijdt.

Motorkleding kopen? Dit heb je nodig!

Zoals gezegd kun je het beste beginnen met het aanschaffen van een motorjas. Vanuit daar kun je jouw outfit samenstellen en bijpassende motorkleding kopen. Je hebt natuurlijk ook een motorbroek en goede schoenen nodig. Die niet alleen voor draagcomfort zorgen, maar die ook je enkels goed beschermen. Wees jezelf ervan bewust dat veel delen op de motor warm tot heet worden en daar wil je natuurlijk geen last van hebben als je per ongeluk je voet op de verkeerde plaats zet. Daarnaast ben je ook verplicht om motorhandschoenen en een helm te dragen.

Accessoires maken jouw outfit compleet!

Motorkleding moet vooral functioneel zijn. Het moet voor comfort zorgen, zodat je door weer en wind kunt rijden en je moet goed beschermd zijn wanneer je uitglijdt of valt. Maar het oog wil ook wat. Gelukkig kun je kleding in alle soorten, maten en kleuren die je wilt aanschaffen terwijl je jouw outfit ook kunt completeren met leuke accessoires. Denk aan een stoere zonnebril, een motorsjaal of helmmuts. In de herfst en de winter kun je bijvoorbeeld ook meer behoefte hebben aan regenkledij.