3 dingen waar je op moet letten bij het kopen van een koersfiets

Sta je op het punt om een nieuwe koersfiets te kopen? Dan doe je er goed aan om van tevoren in te lezen over de verschillende soorten koersfietsen. Er zijn hele dure koersfietsen te verkrijgen, maar ook wat voordeliger geprijsde exemplaren die kwalitatief zeker niet onder doen. Er zijn vele punten waarop je kunt letten tijdens het kopen van een nieuwe koersfiets. Let in ieder geval zeker op de 3 dingen die we in dit artikel aangeven.

1: Budget

Het klinkt misschien suf en onnodig, maar het is bij het oriënteren naar een nieuwe koersfiets erg belangrijk dat je van tevoren een budget hebt bepaalt. Dit maakt de zoektocht makkelijker. Zeker wanneer je online gaat oriënteren. Er is tegenwoordig namelijk zoveel keuze dat het zoeken vanuit een budget, het al iets makkelijker maakt om een nieuwe fiets uit te zoeken. 

2: Gebruiksdoel

Bedenk voor de aankoop van een nieuwe koersfiets goed welk doel je ermee hebt. Als je lange tochten gaat maken over vlak landschap, moet de fiets aan andere eisen voldoen als wanneer je veel in de bergen wilt gaan fietsen. Ook als je wilt gaan wedstrijdfietsen of de fiets juist alleen recreatief wilt gebruiken, heb je een ander doel. Bij ieder doel hoort een andere soort koersfiets. Lees je hierover goed in voor de aankoop of laat je informeren in de winkel door een expert.

3: Uitverkoop en acties

Een nieuwe koersfiets is een ware uitgave. Er zijn, zeker online, veel aanbieders en verschillende merken. Daarom raden we aan om hierop goed te oriënteren en uitverkoop en acties bij verschillende aanbieders in de gaten te houden. Zo betaal je altijd een eerlijke prijs voor een goede nieuwe koersfiets.