De beste vervoer mogelijkheden als je op reis gaat

Je kent het waarschijnlijk, je bent in een vreemd land en bent niet zeker welke vervoersmogelijkheden de beste zijn en waar ze je gewoon oplichten. Er zijn enkele handige dingen die je moet weten over een land voor dat je er naartoe gaat. Deze zijn natuurlijk niet in elk land hetzelfde, want elk land verschilt. Een taxi, openbaar vervoer of deelbare voertuigen zijn een optie. Een eigen elektrische step kopen kan ook een goeie overweging zijn.

Taxi

Het klassieke taxi heeft in veel landen een slechte reputatie gekregen. Vaak proberen toeristen deze te vermijden, omdat je hier vaak veel voor moet betalen of je opgelicht wordt. Dit is echter niet in elk land zo, maar het is wel zo dat dit een van de duurdere vervoer mogelijkheden zijn. Over de jaren zijn er enkele andere opties bijgekomen. Zo zijn er de apps Uber, Lyft of Grab waar je een goedkopere taxi kunt bestelen. Bij deze apps is de route al uitgerekend, dit is handig als je de taal niet goed beheerst. Voor dat je naar een bepaald land reist, is het dus handig om te kijken hoe de reputatie van taxis is en of er bedrijven zoals Uber opereren.

Openbaar vervoer

Dit vervoermiddel is natuurlijk altijd een optie, en is meestal een van de goedkopere mogelijkheden. Het nadeel is dat het je geen directe route naar je bestemming geeft. Het duurt dus meestal langer dan bijvoorbeeld met een taxi. In sommige landen is het openbaar vervoer uitgebreid en komen er bijvoorbeeld alle vijf minuten een metro. In andere landen kan dit veel slechter zijn. Informeer je dus ook hier hoe het zit in het land waar je naartoe wilt.

Deelbaar vervoer

De nieuwe trend in het vervoer is natuurlijk de deelbare voertuigen. Hier heb je scooters, autos of elektrische steps. Hier is de beste optie de elektrische step, omdat er een hoop te vinden zijn in de steden waar ze gebruikt mogen worden. Je kunt er dus gemakkelijk eentje vinden. Je bent hiermee wendbaar en hebt dus geen last van file of de drukte van het openbaarvervoer. Als je je eigen elektrische step bezit is het handig om deze mee op reis te nemen. Belangrijk is wel dat je extra elektrische step onderdelen bij je hebt voor als je banden bijvoorbeeld kapot gaan.

Wat de beste optie is verschilt van land tot land, het is dus belangrijk dat je je goed informeert voor dat je op reis gaat.