De Import van Amerikaanse auto’s: waar je op moet letten

Er zijn tegenwoordig zoveel auto’s op de markt dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Ook heeft iedere geografisch markt haar eigen lokale auto’s waar je ook nog eens uit kan kiezen, maar als je helemaal aan een Amerikaanse auto verknocht raakt zit er maar één ding op: USA car import. Het is de manier om een in Nederland toch in een Amerikaans auto rond te kunnen rijden. Maar het importeren van een auto, zeker uit een land buiten de EU kan nogal wat moeite kosten, dus daarom zijn er een paar dingen waar je op moet letten

  1. Invoerheffingen kunnen je droom flink verzuren

Goed, je hebt je droomauto gevonden, en de auto is nog eens redelijk goedkoop ook. De BPM, keuring, en kentekens kosten niet veel extra, maar dan, als de auto in Nederland aankomt sta je toch voor een flinke schrik: de invoerheffingen. Het is maar 5%, zeker, maar op de prijs van een auto is dat zeker niet niks. Daarom is het goed om erop te letten dat je exact weet welke extra kosten er bijkomen.

  1. Je kan de auto niet altijd goed inspecteren

Als je een auto uit Duitsland haalt is het geen grote moeite om op en neer te reizen om naar je nieuwe auto te kijken, maar vanuit de VS is dat een ander verhaal: het heen en weer reizen is doorgaans duurder dan het risico dat je neemt door blind te importeren. Dit kan ervoor zorgen dat je óf voor een nare verassing komt te staan, óf je een flinke klap extra geld kwijt bent aan zekerheid.

  1. Zorg voor zekerheid door iemand anders het vuile werk te laten regelen

Je hoeft de auto niet zelf te importeren. Een dealer als https://lansauto.nl/ importeert eerst zelf een hele lading auto’s uit de VS, en neemt zo alle risico’s op zich. Hierna hoef jij alleen nog maar een Nederlandse showroom te bezoeken om jouw auto uit te zoeken, en dan is het bijna alsof je de auto direct in Nederland koopt.