Een muzikaal vrijgezellenfeest

Feest

 Je kent het wel, je loopt soms een beetje achter op de mijlpalen die je vrienden wel al aan het maken zijn. En soms is dat alleen maar lekker! Dat zie je bij mij heel erg: doordat ik toch besloot een andere studie te gaan doen zit ik nog in de collegebanken terwijl mijn vriendinnen allemaal al lekker werken. Doordat zij meer inkomen hebben wonen ze al in echte huizen in plaats van studentenflats en sommige van deze meiden wonen zelfs al samen.  En nu komen bij ons in de vriendengroep de eerste huwelijken. Ik vind dat heerlijk, want dat betekent voor mij dat ik op vrijgezellenfeestjes mag verschijnen! Afgelopen weekend hadden we het vrijgezellenfeest van een goede vriendin van mij. Zij wist nog van niks, maar we zouden in Leiden een kroegentocht gaan doen en daarvoor lekker uit eten gaan. Omdat we allemaal uit andere plekken in het land wonen was Leiden lekker centraal. Dat betekende wel dat we redelijk op tijd moesten beginnen om iedereen weer thuis te kunnen krijgen. We bedachten daarom om een deel van de kroegen op onze route voor het eten te doen, dan tussendoor lekker te eten zodat we weer een goede bodem hadden en daarna weer door te kunnen. Zo zouden we voor middernacht klaar zijn en kon iedereen veilig nog naar huis komen.

Karaoke

Het begin van het plan verliep inderdaad uitstekend. We hielden de tijd goed in de gaten en bleven bij elk café maar voor één drankje hangen. Rond zeven uur zaten we, zoals we gepland hadden, aan tafel bij ons diner. Het eten was heerlijk, we kregen een drie gangendiner met shared dining. Zo was er voor iedereen wat wils. Na het eten vertrokken we naar café nummer 4, onderhand allemaal een beetje vrolijk door de alcohol. Hier bleken ze echter een karaokeset te hebben. Mijn favoriet, zeker met een borreltje er in! Eén liedje kan wel, toch? Nou, je raad het al: één liedje werd een hele show en voor we het wisten stonden we de rest van de avond karaoke te zingen. Het was al ver na middernacht toen we stopten. Snel naar het station, waar gelukkig iedereen naar huis kwam. Althans, iedereen behalve ik: ik woon in een dorp nabij Leiden en daar reed geen bus meer naartoe op dit tijdstip. Snel zocht ik online op Taxi Leiden en stuitte zo op LTC Leiden – zij hebben me snel en veilig naar mijn huis en bedje gebracht, waar ik kon beginnen aan het uitslapen van mijn kater. Klasse!