De eisen om een vrachtwagenchauffeur te worden

De eisen om een vrachtwagenchauffeur te worden

Als je ervan droomt om vrachtwagenchauffeur te worden, dan vraag je je vast af welke eisen hiervoor gelden. In dit blog geven we je meer informatie over de eisen die aan een vrachtwagenchauffeur worden gesteld. Van de benodigde rijbewijzen tot de juiste mindset, we bespreken het allemaal. Lees snel verder als je wilt weten wat de eisen zijn om vrachtwagenchauffeur te worden en meld je aan, want een vrachtwagenchauffeur vacature is zo gevonden!

Geen specifieke opleiding nodig

Als je vrachtwagenchauffeur wilt worden, dan heb je geen specifieke opleiding nodig. Wel moet je in het bezit zijn van een rijbewijs C met Code95. Dit kun je vaak behalen via het bedrijf waar j in dienst treedt. Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs is inmiddels zo groot dat ze dit graag voor je betalen. Let op dat je pas aan deze opleiding kunt beginnen als je jouw rijbewijs B al in bezit hebt. Code95 is vijf jaar geldig en is verplicht als je beroepsmatig een voertuig bestuurt waarvoor rijbewijs C(E), C1(E), D1(E) of D(E) nodig is. Je kunt dit certificaat verlengen door nascholing te volgen.

Heb jij de juiste mindset?

Flexibiliteit is van groot belang als je vrachtwagenchauffeur wilt worden. Je dient namelijk over een flexibele planning te beschikken, omdat sommige ritten langer duren dan gepland of er file kan ontstaan. Ook een zekere mate van stressbestendigheid is noodzakelijk omdat je als chauffeur soms verantwoordelijk bent voor het op tijd afleveren van de lading.

Werk genoeg

Als vrachtwagenchauffeur heb je altijd werk omdat er veel vraag is naar mensen met dit beroep. Het is een baan die je de vrijheid biedt om over de hele wereld te werken, als je dat wilt. Je kunt zelfs als eigen ondernemer aan de slag gaan en jouw eigen droom waarmaken.

Vrachtwagenchauffeur worden iets voor jou?

Als jij ervan droomt om vrachtwagenchauffeur te worden dan is de kans groot dat je die droom kunt realiseren. Het belangrijkste is dat je jouw rijbewijs C met Code95 behaalt en flexibel en stressbestendig bent om goed te kunnen presteren in deze baan. Met de groeiende vraag naar vrachtwagenchauffeurs is er altijd wel werk te vinden in deze sector. Zoek een leuke vacature en maak je droom waar! De hoeveelheid administratie voor je vrachtwagenchauffeurs verminderen? Ga voor een rittenregistratiesysteem