Boete voor verkeerd parkeren

Hoe hoog is een boete voor het fout parkeren van je auto?

De hoogte van een parkeerboete is afhankelijk van de situatie en de locatie. Het bedrag ligt ergens tussen de 95 euro en 380 euro. De uiteindelijke hoogte wordt bepaald daar welke overtreding er is gemaakt. Naast deze vrij hoge bedragen, zal je ook nog administratiekosten moeten betalen over de boete.

Parkeren tegen de verkeersregels in

De hoogte van de boete is dus afhankelijk van de situatie en de locatie. Het kan voorkomen dat je op een plek parkeert, waar eigenlijk geen auto mag staan. Plekken met een parkeerverbod, zoals laden en lossen plekken. Of je staat in een blauwe zone, zonder blauwe schijf. De boetes hiervoor zijn aan de lage kant, hiervoor betaal je ongeveer 95 euro exclusief administratiekosten. De boete wordt iets hoger als je ook echt gevaarlijk parkeert. Als je bijvoorbeeld ander verkeer hindert, door het parkeren midden op een eenrichtingsweg, waardoor er niemand kan doorrijden. Bij een gevaarlijke situatie kan je denken aan het parkeren in een berm, zonder geldige reden. Deze boetes zullen ongeveer 140 euro kosten. De duurste parkeerboete wordt uitgeschreven voor het parkeren op een invalideplaats, namelijk 390 euro exclusief administratiekosten.

Parkeerboete, en nu?

Als je een parkeerboete hebt ontvangen, is het waardevol om altijd na te gaan of de boete terecht is uitgeschreven. Vooral als je ter plekke niet staande bent gehouden, kan de boete als een verrassing binnen komen. Controleer of de boete terecht is, door bewijsmateriaal aan te vragen van het uitschrijven van de boete. Als je dit hebt ontvangen, kun je ervoor kiezen om de boete te betalen, als deze in jouw ogen terecht is uitgeschreven. Als je denkt dat de boete onterecht is uitgeschreven, dan kun je binnen zes weken in beroep gaan. Zorg hiervoor wel voor voldoende bewijsmateriaal. Meer tips hierover kun je vinden op verkeersboete.nl.