doffe plekken verwijderen autolak

Lelijke doffe plekken op je autolak? Gebruik auto cleaner en wax

Hoe voorzichtig je ook met je auto omgaat en hoe zorgvuldig je je ook probeert te gedragen op de weg, na verloop van tijd kan het bijna niet anders of het uiterlijk van je wagen gaat achteruit. Soms gaat dit heel geleidelijk, maar af en toe kun je natuurlijk ook de pech hebben dat er krasjes of vogelpoep op de buitenkant van je voertuig terecht komen. Doffe plekken kunnen ook om allerlei redenen ontstaan. Deze beschadigingen en doffe plekken verwijderen uit de autolak is gelukkig goed mogelijk. De combinatie van auto cleaner en wax is bijvoorbeeld een heel goede. Lees hieronder hoe je dit kunt aanpakken.

doffe plekken verwijderen autolak

Gebruikstips voor auto cleaner

Auto cleaner is een gespecialiseerd schoonmaakmiddel, speciaal bedoeld voor gelakte oppervlakken. Voor je hiermee aan de slag gaat is het wel nodig dat je eerst je auto op de gebruikelijke manier wast. Daarna wrijf je de auto cleaner rustig over de hele autolak heen. Laat het een paar minuten intrekken en wrijf het vervolgens weer uit. Voer deze klus overigens nooit in de volle zon uit, dat komt het resultaat van je inspanningen zeker niet ten goede.

Zo zet je je auto in de wax

Als je de autolak weer wilt laten glanzen en tegelijkertijd extra bescherming wenst mee te geven, dan is het slim om je voertuig ook af en toe even in de wax te zetten. Wanneer je dit gaat doen, zet je auto dan wederom niet in de volle zon neer. Neem vervolgens een schone poetsdoek en breng daarmee de wax in een dun laagje aan. Deze wax moet vervolgens een minuut of tien intrekken. Daarna kun je het er weer uitwrijven. Ook hiervoor kun je een (propere) poetsdoek gebruiken.