Mooiste plekken om heen te gaan met de motor

Met de motor kun je de hele wereld ontdekken. Je bereikt paden en wegen waar je normaal met de auto niet zou komen. Enthousiast, en net een nieuwe motor? Nog een extra belangrijke tip van ons om niet te vergeten: een motorverzekering afsluiten. Het is niet alleen illegaal om zonder een verzekering te rijden in Nederland, maar je wilt ook zeker niet met pech en zonder verzekering in het buitenland stranden. Alles al voor elkaar? Mooi! Maar waar moet je nu op je volgende trip heengaan? Wij hebben 5 landen voor je op een rij gezet die je, vooral op de motor, niet mag missen. Stuk voor stuk prachtige landen, ver weg en dicht bij huis, voor ieder wat wils.

1. Oostenrijk

Voor een gegarandeerd geslaagde route rijd je door Oostenrijk. Er heerst een echte motorcultuur, inclusief spectaculaire wedstrijden. Daarnaast heeft Oostenrijk een prachtige omgeving en goede geasfalteerde wegen. Doe daarbij het lekkere eten en je hebt altijd plezier.

2. Nieuw Zeeland

Als je graag Engels spreekt, dan is Nieuw Zeeland ook een goede optie met een mooie omgeving. Het heeft van alles wat; regenwouden, zandstranden en een groot berggebied. Daarnaast heeft Nieuw Zeeland het voordeel van goede wegen. Dit bij elkaar maakt het een erg toegankelijke optie voor een toer op de motor.

3. Verenigd Koninkrijk

Hou je het liever iets dichter bij huis? Flink wat kilometers dichterbij zijn onze buren van het Verenigd Koninkrijk te vinden. Engeland heeft prachtige streken en de Schotse Hooglanden zijn de doorreis ook zeker waard. Let wel op flitsers en vergeet niet dat links rijden de norm is!

4. Thailand

Voor een meer exotische reis stap je in het vliegtuig en huur je een motor in Thailand. Door de landelijke omgeving zul je niet de enige zijn die op de tweewieler te vinden is. Thailand is er erg voor geschikt om met een groep te gaan of je bij een reizende groep aan te sluiten. Naast het heerlijke Thaise eten kun je in Thailand ook genieten van de gastvrijheid van de lokale bevolking, die graag een praatje maken met vreemdelingen.

5. Spanje

Een mooie bestemming voor een volledige roadtrip. Het is niet voor niets dat in Spanje zoveel cowboyfilms zijn opgenomen. In Spanje kun je grote stukken door prachtige landschappen met de motor rijden. Stop onderweg voor wat heerlijke tapas. En vergeet de siësta niet, vooral wanneer het warm is in de zomer.