warme motor outfit

Tips voor een warme motor outfit tijdens de wintermaanden

Tijdens de wintermaanden kan het ijskoud op de motor zijn. Zeker als je niet beschikt over de juiste motorkleding voor deze periode van het jaar. In dit artikel geven we handige tips voor een lekkere warme motor outfit, waarmee je warm op de motor kan rijden tijdens ijskoude omstandigheden. 

De juiste materialen motorkleding

Veel lagen motorkleding dragen om warm te blijven, is iets dat veel motorrijders doen tijdens de winter. Echter zijn deze producten vaak niet van de juiste materialen gemaakt, waardoor de motorkleding zelfs met meerdere lagen niet warm is. Bij winter motorkleding is het belangrijk dat de wind niet door de kleding kan komen en dat je lichaamsvocht goed afgevoerd kan worden. Een vochtregulerend thermoshirt en thermobroek als onderkleding dragen is een goede keuze. Doordat transpiratievocht goed afgevoerd kan worden blijft de huid droog. Een droge huid zorgt ervoor dat je minder snel afkoelt tijdens het motorrijden. Deze onderkleding is de basis van een goede motor outfit voor in de winter.

Om lekker warm motor te kunnen rijden tijdens ijskoude omstandigheden is een waterdichte textiel motorjas en ook een waterdichte motorbroek van textiel enorm belangrijk. Het beste kan je kiezen voor Gore-tex motorkleding. Deze motorkleding is het beste als het gaat om wind- en waterdichtheid. Daarnaast is Gore-tex motorkleding ook nog goed ademend. 

Tussen de onderkleding en de waterdichte motorkleding kan je ook nog een middelste laag, ook wel mid layer genoemd, dragen. Hiervoor vind je in de webshop van Motorkledingstore verschillende midlayer motorkleding. 

Naast motorkleding is het ook verstandig om Gore-tex winter motorhandschoenen te dragen tijdens koude omstandigheden. Deze motorhandschoenen hebben het Gore-tex membraan waardoor ze het beste wind- en waterdicht zijn. Ook ademen deze handschoenen maximaal, dit maakt deze motorhandschoenen absoluut de beste keuze voor tijdens wintermaanden. Ook als het gaat om motorlaarzen voor de winter kan je het beste kiezen voor Gore-tex membraan. Je voeten blijven met deze motorlaarzen erg goed op temperatuur, zeker als je ook nog eens dikke motor sokken draagt.

Om je hoofd op de motor warm te houden tijdens ijskoude omstandigheden kan je een motorhelm muts of een kol dragen. Het materiaal is hierbij erg belangrijk. Kies altijd voor een materiaal dat wind- en waterafstotend is.