Handsome young man in a blue shirt driving a car

Tweedehands auto kopen zonder zorgen

Tweedehands auto’s zijn in overvloed te vinden in Nederland. Je kunt een tweedehands auto kopen via een particulier die zijn auto te koop heeft aangeboden op een verkoopsite of via een autohandelaar die zijn ingeruilde auto’s aanbiedt in een showroom of op zijn website. Feit is wel dat u goed moet controleren wat de voor en nadelen van de auto zijn. Vooral via een particulier een tweedehands auto kopen heeft de nodige risico’s. Waar moet u op letten wanneer u een tweedehands auto wil kopen?

Punten om mee te nemen in uw beslissing

Een tweedehands auto kopen van een particulier persoon houdt vaak meer risico’s in dan wanneer u een tweedehands auto koopt bij een bedrijf waar u ook terecht kunt voor een onafhankelijke keuring. Hier zijn tweedehands auto’s vaak nagekeken en eventuele gebreken verholpen. Bovendien geven zij vaak ook nog een bepaalde periode garantie. Wilt u toch kopen via een particuliere verkoper? Hou dan rekening met de onderzoeksplicht. Wanneer iemand een gebruikte auto wil kopen heeft die persoon recht op een goed product. De wet schrijft voor dat er een mededelingsplicht en onderzoeksplicht is voor beide partijen. De verkopende partij is hierbij verplicht om de koper te wijzen op eventuele gebreken van de auto. U als koper heeft de plicht om zelf ook goed onderzoek te doen naar de auto.

Kilometerstand checken

U zal zeker niet de eerste zijn die bij een tweedehands auto kopen wordt opgelicht door een handmatig gewijzigde kilometerstand. Check goed de onderhoudsgeschiedenis van de gebruikte auto. Of de kilometerstand juist is kunt u checken via de RDW. Zij houden alle kilometerstanden bij en u kunt dat online eenvoudig zelf controleren.

Proefrit maken

Verzuim nooit een proefrit te maken bij het kopen van een tweedehands auto. Een gebruikte auto kopen zonder proefrit is geen goed idee. Wilt u betrouwbaar een tweedehands auto kopen, kijk dan eens op Bynco.com. U kunt met de gekozen auto een proefrit van 14 dagen maken waardoor je een zeer goed beeld krijgt van het gekozen model. Is de tweedehands auto niet naar uw wens? Dan kunt u deze kosteloos retourneren en krijgt u het gehele aankoopbedrag retour.