Waar moet je op letten als je een auto in Duitsland koopt?

Het lijkt ideaal om een auto uit Duitsland te kopen. De auto’s in Duitsland zijn doorgaans namelijk een stuk goedkoper dan dezelfde variant in Nederland. Het is voor je portemonnee dan ook een stuk beter om de auto in Duitsland te kopen. Toch zijn er, zoals altijd, wel een aantal dingen die je goed in de gaten moet houden. Wil je weten waar je precies op moet letten als je een auto in ons buurland koopt? Lees dan snel verder!

Transport

Hoe leuk het ook lijkt om de auto in Duitsland te kopen, de auto moet natuurlijk wel naar ons land toe kunnen komen. Het is voor bijna iedereen wel een stuk verder rijden naar Duitsland. Hoe krijg je dan de nieuwe auto naar je eigen huis? Het is een goed idee om een autotransport Duitsland in te schakelen. Op deze manier kun je de auto naar je toe laten komen, zonder dat je er zelf heel veel tijd in hoeft te stoppen. Het enige dat je hoeft te doen is te bellen naar Transporting Wheels, het verhaal uitleggen en zij doen de rest voor je. Hoe ideaal is dat?

Eerlijk

Een ander ding waar je goed op moet letten is de eerlijkheid. Je kan er niet bij iedereen vanuit gaan dat mensen eerlijk zijn. Het is in de auto industrie normaal om een aantal dingen over de auto te verzwijgen of mooier te maken dan dat ze zijn. Dat risico wordt alleen maar hoger als je buitenlanders voor de auto krijgt. Wees er dus goed op bedacht dat er dingen niet helemaal eerlijk kunnen zijn en pleit voor een inzage van het schade boekje van de auto. Trek de auto daarnaast nogmaals helemaal na. Hierdoor beperk je het risico op verborgen gebreken het meest.