Waarom een tweedehands bedrijfsauto prima is

Stel, je begint je eigen bedrijfje waarbij je ook spullen moet afleveren bij mensen thuis. Misschien wel heel ergens anders dan jouw eigen woonplaats of regio. Dan is een goede bedrijfswagen handig én nodig! Maar een aanschaf daarvan kan best wel duur zijn. In dat geval kun je ook kiezen voor een tweedehands wagen. Dit heeft natuurlijk zo z’n voor- en nadelen. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Verzekering

Een tweedehands bedrijfswagen is aanzienlijk goedkoper om te verzekeren. Als je een geheel nieuwe koopt, dan verzeker je ‘m vaak all-risk. Maar zodra hij al langer meegaat, is dit niet per sé nodig. Er zullen dan al sneller wat kleine mankementen komen die wel snel herstelbaar zijn. Omdat je minder betaalt, zul je dus ook minder geld kwijt zijn per maand. Dit hou je dan weer over voor andere bedrijfsactiviteiten of kan je sparen voor wanneer je wel klaar bent om een nieuwe auto te kopen. Nog geen verzekering? Je bestelauto verzekeren doe je gemakkelijk op 123bestelautoverzekering.nl.

Goedkoop onderhoud

Met een nieuwe wagen moet je vaak naar de dealer toe waar je hem hebt aangeschaft om onderhoud te laten plegen. Met tweedehands bestelauto is dat niet het geval. Hiermee kan je zelf kiezen waar je dat laat uitvoeren en wanneer. Je kunt het dus ook gewoon door de plaatselijke garage laten doen vlakbij. Dit scheelt vaak veel geld en deze garages zijn vaak ook nog eens flexibeler qua afspraken inplannen. Dit scheelt jou dus veel tijd en geld!

Gebruikssporen

Van een tweedehands bedrijfsauto hoef je niet te verwachten dat-ie nog op en top glimt en in perfecte staat is. Wel natuurlijk dat hij gewoon rijdt en alle essentiële functies nog werken. Als je er dus veel mee rijdt, is eventuele extra schade die erbij komt niet zo erg, want hij is toch al in gebruikte conditie. Of als iemand er per ongeluk schade opmaakt, is dat niet het meeste probleem. Als je dus niet heel veel om uitstraling geeft, is een tweedehandse bestelwagen dus een prima keuze.