Waarom je auto naar de schroot brengen? 

Waarom je auto naar de schroot brengen? 

Als jij een tweedehands auto bezit weet je dat je de auto jaarlijks moet laten keuren. Dat is altijd erg spannend omdat er een kans in zit dat de auto niet door de keuring komt. Op dat moment is er nog niet veel aan de hand omdat jij jouw auto gewoon nog kunt repareren. Er komt dus wel voor dat de kosten van het repareren van jouw auto zo duur zijn dat de dag waarde minder is dan de kosten van het repareren. Op dat moment kun je zeggen dat jij een sloopauto hebt. Als je een sloopauto hebt kun je die het beste verkopen je kunt dan jouw sloopauto verkopen aan de autosloperij, maar hoe zit dat nou precies?

Een sloopauto verkopen aan de autosloperij

Ben jij nou van plan om jouw sloopauto te verkopen, dan kun je dat het beste doen via internet. Op de website van de autosloperij hoef je alleen maar je kentekennummer in te vullen en dan weet je gelijk wat jouw vergoeding is. De vergoeding ligt eraan wat voorn model en type auto jij hebt. Als je jouw sloopauto wilt gaan verkopen aan de autosloperij kun je gemakkelijk een afspraak maken via de website en haalt de autosloperij jouw sloopauto op. Veel autosloperij bevatten een ophaalservice, daardoor kan jouw sloopauto worden opgehaald. Er zijn zelfs autosloperijen die 24 uur ophaalservice hebben, dat betekent dus dan jouw sloopauto binnen 1 dag wordt opgehaald. Bij het inleveren van jouw sloopauto krijg je een vrijwaring code en een vergoeding en dat is erg fijn. 

Het vinden van een autosloperij

Voordat jij jouw sloopauto gaat inleveren bij een autosloperij wil je wel een goede en geschikte autosloperij vinden voordat je jouw sloopauto gaat inleveren. Het beste hoe jij een autosloperij kunt vinden is via internet. Via internet kun je gemakkelijk veel resultaten vinden. Zorg ervoor dat je autosloperijen zoekt in jouw omgeving. Bij het zoeken naar een autosloperij kijk er ook naar als de autosloperij erkend is door ARN en RDW. Als de autosloperij erkend is door de ARN en RDW dan weet je dat de sloopauto met een duurzame methode gesloopt wordt en dat je een vrijwaring code krijgt. Het is ook erg handig om te zoeken naar een autosloperij die ophaalservice hebben dat betekent dat jouw sloopauto opgehaald kan worden, je hoeft dan zelf niks te regelen. Bij het kijken naar een autosloperij is het ook handig om een kijkje te nemen naar de reviews doordat je kijkt naar de reviews weet je wat de oude klanten van de autosloperij vonden.