Wat is een sloperij?

Wat is een sloperij?

Veel mensen vragen dat zichzelf nou af wat is een sloperij nou precies? Je ziet op tv waarschijnlijk wel eens een sloperij voorbij komen. Op tv wordt het als een griezelige plek gezien terwijl dat helemaal niet zo is. Een autosloperij is in deze tijd erg modern. Alle auto’s worden tegenwoordig op een duurzame methoden gesloopt en dat maakt het dus modern. Alle sloopauto’s worden gesloopt zodat er helemaal niks maar van over blijft. Een autosloperij handelt vaak met schadeauto’s en auto-onderdelen. Als er wordt aangeraden om jouw auto verkopen aan een autosloperij dan wil je natuurlijk ook weten wat er nou precies gebeurt bij een autosloperij. Wil je hier meer over weten? Lees dan dit artikel verder.

Je sloopauto naar de autosloperij toe brengen

Bezit jij een tweedehands auto dan weet je dat je jouw auto elk jaar moet keuren voor APK. Veel mensen vinden dat erg spannend omdat je nooit echt goed weet of de auto er doorheen komt. Het komt voor dat de auto er niet doorheen komt en dan ga je de auto natuurlijk repareren, maar het komt dus voor dat de reparatie kosten hoger zijn als de dag waarde van de auto en op dat moment kun je zeggen dat je een sloopauto hebt. Jouw sloopauto kun je dan inleveren bij een autosloperij. Maar wat voorn voordelen heeft een autosloperij? 

De voordelen 

Bij het inleveren van jouw sloopauto aan de autosloperij krijg je natuurlijk een vergoeding. Het zal niet heel veel zijn, maar dat is logisch omdat je een sloopauto verkoopt. Met een sloopauto mag je niet meer op de openbare weg rijden, dus dan ben je blij met elke vergoeding. Als je geld bijlegt bij de vergoeding kun je eventueel een nieuw voertuig aanschaffen. Naast jouw vergoeding krijg je ook een vrijwaring code, met een vrijwaring code kun je ervoor zorgen dat het voertuig van jouw naam wordt gezet zodat je niet meer hoeft te betalen voor belasting en verzekering. Door geen maandelijkse kosten te hebben bespaar je geld en dat is natuurlijk erg fijn.