watertaxi Rotterdam

Watertaxi’s: populair vervoersmiddel in grote West-Nederlandse steden

Er zijn wereldwijd talloze steden waar geen rivier en überhaupt nauwelijks water doorheen stroomt. In Nederland is dat iets waar we maar nauwelijks een voorstelling bij kunnen maken. Wij hebben namelijk een land dat bijzonder rijk is aan water. In steden in vooral het westen van het land komt dat ook volop terug. In deze waterrijke steden loopt het vervoer dan ook soms anders dan veel mensen uit drogere gebieden gewend zijn. In sommige steden, waaronder Rotterdam, is het zelfs vrij gangbaar om je via een watertaxi te laten vervoeren. Een watertaxi in Rotterdam kun je inderdaad gebruiken als een soort openbaar vervoermiddel. Het kan de functie van een traditionele taxi niet evenaren, want je kunt met een watertaxi niet tot aan je voordeur worden gebracht. Wel kom je hoe dan ook een heel eind. En daar komt nog bij dat een ritje met een watertaxi natuurlijk altijd weer een toffe ervaring is. Overigens kun je een watertaxi ook inhuren voor toeristische doeleinden. Er is alle aanleiding toe om dat te doen.

watertaxi Rotterdam

Naar welke toeristische hoogtepunten kun je reizen per watertaxi?

Rotterdam is een stad die rijk is aan interessante toeristische highlights. Veel ervan zijn in meer of mindere mate te benaderen of zelfs uitstekend te bezichtigen vanaf het water. Denk daarbij maar aan de volgende hotspots:

• De grote bruggen die het noorden en het zuiden van de stad met elkaar verbinden. De Erasmusbrug spreekt daarbij waarschijnlijk het meest tot de verbeelding.

• Delfshaven: dit is een gebied ten westen van het stadscentrum. Delfshaven is goed bewaard gebleven, zelfs in het oorlogsgeweld van de jaren 40 van de vorige eeuw. Met even smalle als karakteristieke panden doet dit stukje Rotterdam denken aan de Amsterdamse grachtengordel.

• De Oudehaven, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op het Witte Huis, een van de architectonische hoogtepunten van Rotterdam.