auto levensduur

Zo gaat je auto nog lang mee

Een auto is een lange termijninvestering. Tenminste dat is de bedoeling. Een auto gaat vaak niet zo lang mee als we willen. In dit artikel lees je hoe je je auto een lang leven kunt geven. Door zorgvuldig met je auto om te gaan en niet te besparen op onderhoud, kom je vaak een heel eind. In dit artikel leer je interessante weetjes over auto’s. Veel leer en leesplezier gewenst. Ben je op zoek naar een autogarage voor een reparatie of APK-keuring? Neem eens een kijkje op de website van deze autodealer in Zwolle

Je eigen weg kiezen

Dit klinkt heel zweverig maar zo is het niet bedoeld. Met je eigen weg kiezen wordt bedoeld dat je over wegen moet gaan die goed begaanbaar zijn. Neem dus niet altijd de kortste route. Het kan soms beter zijn om even om te rijden over een beter begaanbare weg. Het is beter voor je auto en uiteindelijk ook voor jouw portemonnee. 

Zet je auto in de garage

Veel mensen hebben er één, toch wordt een garage veel te weinig gebruikt waar die voor is bedoeld, een auto bergen. Als je je auto in de garage stalt, dan verklein je de kans op roest aanzienlijk. In de zomer kan de zon zo fel schijnen dat het dashboard en het interieur heel heet worden. Dit is niet wenselijk. Ook weet je zeker dat niemand bij je auto kan als de auto in de garage staat. Er kan dus geen schade gemaakt worden door iemand anders. 

Niet koud starten

Het is beter om de motor warm te draaien, zeker in de winter. Als de motor koud is, dan heeft de motor weinig smering. Als de motor nog niet warm is, is het beter om te schakelen bij 2500 toeren als je een benzinemotor hebt. Als je in het bezit bent van een dieselmotor dan is het beter om te schakelen bij 2000 toeren. 

Op tijd tanken

Het is aan te raden om op tijd te tanken. Het is niet alleen vervelend voor jezelf om met een bijna lege tank rond te rijden, het is ook niet goed voor je auto. Het kan namelijk voorkomen dat je het brandstofsysteem beschadigt. En dat wil je natuurlijk niet.