rijbewijs

Zo verhoog je je slaagkans voor je rijbewijs

De rijlessen zitten er bijna op, het is tijd om het examen te plannen. Het examen duurt ongeveer een halfuur. Een halfuur rijdt je over de snelweg, in de bebouwde kom en doe je bijzondere verrichtingen. Het is belangrijk om goed voorbereid naar je examen te gaan. Natuurlijk is het belangrijk dat je zelf het gevoel hebt, dat slagen er in zit voor jou. Een goede voorbereiding is daarnaast van groot belang.

Aanverwante link: Rijbewijsbelang

De dag voor het examen

Het is slim om de dag voor het examen nog een laatste les te plannen. In deze les neem je alles nog eens ontspannen door. Oefen eventueel nog wat moeilijke situaties. Bespreek daarnaast met de rij-instructeur de laatste dingen voor het examen. Zo is het goed om door te nemen waar je extra op moet letten. Ook stelt de examinator aan het begin van het examen vragen over de auto.

De avond en nacht voor het examen

Het is belangrijk om goed te ontspannen de avond voorafgaand het examen. Kijk bijvoorbeeld een aflevering van je favoriete serie. Drink een lekkere kop thee terwijl je naar de serie aan het kijken bent. Leg na het kijken van de serie je telefoon en elektronica weg. Neem vervolgens een ontspannend bad. Een bad helpt je relaxt worden. Na een warm bad zul je sneller in slaap komen. Zorg dat je de nacht voorafgaand het examen in ieder geval 8 uur slaapt. Voor elke persoon is het aantal uren slaap dat nodig is anders.

De ochtend voor het examen

Het slimst is het om je examen om 10.00 uur ‘s ochtends te plannen. Het is dan rustig op de weg en je hikt niet de hele dag tegen het examen aan. Als je ‘s ochtends opstaat, is het belangrijk om goed te ontbijten. Zorg voor een ontbijt met vers fruit, bruin brood en yoghurt met muesli. Drink voor het examen een bak koffie. Zo ben je extra alert op de weg. Een banaan kan je stressniveau verlagen. Er zit namelijk veel kalium in een banaan.