Elektrische auto opladen via app op telefoon

Elektrische auto’s krijgen een steeds grotere actieradius. Ze kunnen steeds meer kilometers rijden op een volle accu. Toch ontkom je er niet aan om regelmatig je accu te moeten laden. Dat kan op verschillende manieren. De goedkoopste manier is je auto thuis opladen gedurende de nacht. Je betaald dan het tarief van je eigen energiemaatschappij. Wanneer je thuis zonnepanelen hebt wordt je elektrische auto opladen nog goedkoper. Onderweg opladen kan uiteraard ook. Je kan dan gebruik maken van publieke laadpalen of superchargers. De tarieven van publieke laadpalen kunnen grote verschillen geven qua kosten. Betalen bij een publieke laadpaal werkt veelal via een laadpas. Maar wat al je geen laadpas hebt of je hem vergeten bent?

Help, geen laadpas mee, wat nu?

Het is je misschien ook al eens overkomen dat je tot de conclusie komt dat de laadpas van je elektrische auto thuis ligt. Geen paniek. Wanneer je wel een mobiele telefoon bij je hebt is het mogelijk om toch onderweg je elektrische auto te laden. Inmiddels bestaan er diverse apps voor je mobiele telefoon waarmee je een laadsessie voor je auto kunt starten zonder laadpas. Apps die je hiervoor kan gebruiken zijn onder andere Fastned, Smoov, Chargemap, Maingau,Chargepoint.

Zo werkt laden via een app

Via de app op je mobiele telefoon kun je snel zien waar zich beschikbare oplaadpunten bevinden. Ook zie je welke betaalmogelijkheden zij aanbieden en wie de leverancier is van het laadpunt. Aangekomen bij het laadstation koppel je via de app eenmalig je creditcard of pinpas. De tarieven kunnen afhangen van het account dat je gebruikt via de app. De apps bieden member en gold member tarieven aan.

Meerdere laadpassen zonder kosten

Als extra tip geven we je nog mee dat het tegenwoordig mogelijk is om meerdere laadpassen zonder extra kosten aan te vragen. Voor de laadpassen van NewMotion, E-Flux en Vandebron betaal je geen aanschafkosten. Altijd handig een extra laadpas