expediteur transport

3 redenen om een expediteur in te schakelen voor Europees transport

Ondernemen in het buitenland? Daar komen uitdagingen bij kijken waar je als ondernemer binnen Nederland nauwelijks mee te maken krijgt. Zeker als je veel over de grens handelt, is een van de belangrijkste zaken dat je goed de controle houdt over het vervoer van je producten. Hoe meer inzicht je hebt in dat proces, hoe efficiënter dat gaat. Maar transport zelf regelen is een lastige klus. Het kan dan ook lonen om een expediteur in de arm te nemen voor het regelen van Europees transport.

1. Investeren in vervoer?

Voor iedere ondernemer zijn de kosten bepalend als het om transport van goederen. Handel je veel in Europa? Voor sommige bedrijven zal het lonen om eigen vrachtwagens te laten rijden, met eigen chauffeurs. Maar voor kleinschaliger vervoer is het meer voor de hand liggend om een logistieke professional in te schakelen. De financiële voordelen zijn dan ook een belangrijke reden dat veel ondernemers ervoor kiezen om een expediteur in te schakelen voor Europees transport.

2. Strenge milieuregels en -wetten

Een tweede voordeel van het uitbesteden van vervoer van goederen, is dat je zelf niet hoeft te investeren in manieren om aan de wet- en regelgeving te blijven voldoen. Die wordt, zeker in Europa, steeds strenger. Met drukkere wegen en meer aandacht voor vervuiling, stikstofuitstoot en bijvoorbeeld welzijn van dieren tijdens transport, wordt het moeilijker om steeds aan de eisen te blijven voldoen. Met een expediteur weet je zeker dat je op dat vlak goed zit.

3. Meer flexibiliteit, meer zekerheid

Is je export binnen Europa onderhevig aan fluctuatie? Wie de ene keer meer wil vervoeren dan de andere keer, is meestal beter af met een expediteur. Eigenlijk is het dan heel simpel: je betaalt alleen voor het vervoer dat je nodig hebt. Ook wie kwetsbare goederen wil vervoeren, of wie over lange afstanden wil transporteren, kan denken aan het uitbesteden van het vervoer. Een expediteur draagt dan het risico.

Snel en veilig goederen vervoeren in Europa

Handel je als bedrijf veel over de grens? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om de optie te verkennen, om een expediteur het transport te laten regelen. In veel gevallen pakt dat voordeliger uit, en is het risico minder groot. Op basis van een zorgvuldige afweging, aan de hand van een goed exportplan, kan een expediteur het transport binnen Europa voor je verzorgen.