Het belang van achteruitrijcamera’s

Door het gebruik van achteruitrijcamera’s is het leven een stuk makkelijker geworden voor autobestuurders en vrachtwagenchauffeurs. Elk voertuig heeft dode hoeken waarbij bestuurders geen volledig zicht op hebben. Hoe grote het voertuig hoe grote de ruimtes is die onder die dode hoek valt. Er gebeuren dagelijks ongelukken waarbij de dode hoek een bepaalde factor speelde. Naast auto’s en vrachtwagens zijn er ook campers, caravans, bussen en bestelbussen waar achteruitcamera’s goed van pas bij kunnen zijn.

Wetgeving op het gebied van achteruitrijcamera’s

Voor vrachtwagens die tegenwoordig geleverd worden door fabrikanten is het verplicht om een werkende achteruitrijcamera aan boord te hebben. Voor auto’s, caravans, campers, bussen en bestelbussen helaas nog niet. Dit zou de openbare weg wel een stuk veiliger maken. Met een achteruitrijcamera kunnen de bestuurders van deze voertuigen wel weten wat er achter het voertuig afspeelt waardoor de weg een stuk veiliger zou worden. Een achteruitrij camera zou daarom voor deze voertuigen verplicht moeten worden. 

Caravans en een aantal campers hebben wel speciale spiegels zodat ze om het voertuig heen kunnen kijken, maar achteruitrijcamera’s zie je hierbij nog zelden. De prijzen voor achteruitrijcamera’s vallen nog wel mee, de prijzen beginnen rond de €150,-. Hierbij krijg je al een systeem die alles monitort en vastlegt. Wacht dus niet langer en schaf een systeem aan als je ongeluk vrij wilt rondrijden.