Laadpalen, een efficiënte manier om je auto op te laden 

De stevige opkomst van de elektrische voertuigen heeft er in de praktijk voor gezorgd dat ook het aantal beschikbare laadpalen op de markt aanzienlijk is toegenomen. Dat hoeft in het geheel niet te verbazen. Dit gezegd hebbende heeft dat ruimere aanbod er eveneens voor gezorgd dat veel mensen moeite hebben met het maken van de juiste keuze. Het spreekt namelijk voor zich dat lang niet elke laadpaal over dezelfde mogelijkheden, laat staan over dezelfde kwaliteit beschikt. Zou jij graag ook bij je thuis gebruik willen kunnen maken van een zeer efficiënte laadoplossingen ben je daarvoor nog op zoek naar de best mogelijke laadpaal? Dan dien je vooral verder te blijven lezen.

Verschil tussen laadpalen en een zogenaamde wallbox

Indien je graag je elektrische auto gewoon eenvoudig en efficiënt bij je thuis wenst op te laden zal je kunnen vaststellen dat je ervoor zal moeten kiezen om één van de verschillende laadoplossingen op de markt aan te schaffen. Eén van de opties waar je op dit vlak over beschikt is de zogenaamde wallbox. Het betreft hier een oplaadpunt welke zich in de muur bevindt. Ondanks het feit dat deze zeer interessant kan zijn geven de meeste mensen in de praktijk toch de voorkeur aan één van de verschillende laadpalen die er bestaan. Dit niet in het minst omdat je deze overal waar je maar wenst neer kan zetten. Bovendien weten ze uitstekende oplaadmogelijkheden te realiseren.

Laadpalen van verschillende merken vergelijken 

We zullen meer dan waarschijnlijk niemand met verstomming slaan wanneer we zeggen dat er op de markt vandaag de dag heel wat verschillende merken zijn terug te vinden die laadpalen hebben gelanceerd. Enkele van de merken die dergelijke laadoplossingen hebben gelanceerd zijn:

  • Easee; 
  • Alfen; 
  • Zappi;

Voor elk merk geldt dat ze ervoor hebben gekozen om bepaalde specifieke eigenschappen toe te schrijven aan hun oplaadmogelijkheden. Voor Zappi geldt bijvoorbeeld dat de nadruk duidelijk ligt op mensen die er eveneens voor hebben gekozen om zonnepanelen te plaatsen op het dak van hun woning. De aanwezigheid van dergelijke zonnepanelen kan namelijk gratis laden mogelijk maken. De verschillende programma’s van de Zappi laadpalen zijn daar perfect op af te stemmen. In ieder geval, wil je graag de meest interessante laadpaal kunnen aanschaffen voor jouw situatie? Dan is het uitvoeren van een vergelijking in de praktijk alleen maar de moeite meer dan waard.

Kies voor een kwalitatieve laadpaal die volledig voldoet aan je verwachtingen

Laadpalen zijn er tegenwoordig zoals bovenstaande informatie reeds heeft aangegeven in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Voordat je overgaat  tot het kopen van een bepaalde laadpaal is het dan ook ontzettend belangrijk om even na te gaan of deze over alle vereiste functies en mogelijkheden beschikt. Neem nu bijvoorbeeld de dynamic load balancing. Lang niet voor alle laadpalen op de markt geldt dat ze gebruikmaken van deze technologie. Nochtans is ze toch zeker en vast interessant. Ze zorgt er immers voor dat overbelasting van het netwerk kan worden voorkomen. Hoe dan ook, zorg er in de praktijk altijd voor dat je, je eerst even goed gaat vergewissen van het complete aanbod met oplaadoplossingen op de markt voordat je tot aanschaf over gaat.