Voordelen van een occasion leasen

Het leasen van een nieuwe auto kan best prijzig zijn en is helaas niet voor iedereen weggelegd. Toch zijn er ook andere manieren waarop jij toch een auto kunt leasen en hiervoor minder betaald. Dit kun je doen door middel van een occasion lease. Het occasion lease aanbod van Arval is dusdanig groot, dat je ontzettend veel keuze hebt en er dus altijd wel een auto tussen zit die voldoet aan de door jou gestelde eisen. Kortom, zeker de moeite waard om je eens in te verdiepen dus! Om je een idee te geven welke voordelen het heeft, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet. 

Waarom kiezen voor een occasion lease?

Wil jij een leuke auto rijden, maar hiervoor maandelijks niet teveel betalen, dan is het occasion lease aanbod van Arval een absolute aanrader om eens naar te kijken. Je hebt namelijk het grote voordeel, dat je voor een relatief laag maandbedrag een prima auto kunt rijden. Zo hoef je dus niet zoals bij een normale lease 5 jaar te leasen en hoef jij je geen zorgen te maken over eventuele kosten voor onderhoud en reparatie. 

Voor wie is het niet verstandig

Ondanks het gigantische occasion lease aanbod van Arval, is het niet voor iedereen aan te raden om een auto te gaan leasen. Dit komt doordat je bij het leasen van een auto een BKR registratie krijgt. Dit zorgt ervoor, dat wanneer je een huis wilt kopen je maandelijkse kosten voor de auto worden meegenomen in het uiteindelijk maximaal op te nemen bedrag. Het leasen van een auto kan dus een enorme invloed hebben op je hypotheek, wat dus zomaar kan betekenen, dat jij misschien het huis van je dromen niet kunt kopen. Denk hier dus goed over na alvorens je overgaat tot het maken van een beslissing. Omdat het leasen van een auto gepaard gaat met een contract, kun je er dus ook niet zomaar van af.

Voordelen

De voordelen van een occasion lease, is dat het aanbod enorm is. Net zoals bij een normale lease kun je kiezen uit allerlei auto’s. Een ander voordeel van het occasion lease aanbod van Arval, is dat je te maken hebt met een tweedehands auto. Dat betekent dat de kosten voor het leasen een stuk lager liggen, dan wanneer je een nieuwe auto gaat leasen. Wel is het zo, dat het vaak auto’s zijn die nog maar een paar jaar oud zijn en dus nog prima rijden en in goede staat zijn. Vooral voor mensen waarvoor het niet mogelijk is om een eenmalige flinke uitgave te doen, is het leasen van een auto een absolute uitkomsten. Zo kunnen ze toch een relatief nieuwe auto rijden en betalen ze hiervoor een vast bedrag per maand.