auto stralen

Maak je auto klaar voor het voorjaar

Het mooie weer komt er weer aan. Dat betekent dat we niet alleen de auto pakken naar de verplichte nummers. De auto wordt straks ook gepakt om eens even lekker te touren. Even een terrasje pakken hier en even langs dat kustplaatsje rijden daar. Natuurlijk wil je niet voor schut rijden met je auto. Ook je medepassagiers moeten zich op hun gemak voelen bij jou in de auto. Ze moeten niet in de stress schieten door jouw rijkunsten. Lees hier hoe jij de blits maakt met je auto bij je vrienden en de omgeving. Op zoek naar een aanbieder van straalwerk voor auto’s?

Auto stofzuigen

De auto stofzuigen is een klus waar je ongeveer een uur tot anderhalf uur voor moet uittrekken als je het goed wilt doen. Het hangt natuurlijk heel erg af van hoe groot de auto is. Het is belangrijk dat als je eenmaal je auto gaat stofzuigen, je het ook goed doet. De automatten in je auto kun je het beste uit de auto halen, zo kun je goed met de stofzuiger onder het gedeelte waar de mat ligt. Heb je een zoon? Leer dan je zoon hoe je de auto moet uitzuigen. Hij zal dit waarschijnlijk veel leuker vinden dan de woonkamer stofzuigen.

Auto schoonmaken van binnen

Als je de auto hebt gestofzuigd, dan is het tijd om de auto van binnen schoon te maken. Ga met een doekje over het dashboard, het stuur, de koppeling, de handrem, de hoofdsteun en het vak bij de bijrijdersstoel. Het is belangrijk dat je dit allemaal goed schoon maakt met een warm sopje. Vlekken in de bekleding kun je (weg laten) halen door te shamponeren. Shamponeren is zeer effectief om vlekken te verwijderen. Sommige vlekken zijn erg lastig te verwijderen. Zo is het heel lastig om olievlekken, inktvlekken of zuren uit je bekleding te halen.

Auto van buiten wassen

Je auto van buiten wassen kun je thuis doen, bij een autowasstraat of tankstation. Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Het is beter om een microfiber washandschoen te gebruiken in plaats van een spons. Het is ook slim om het water in de emmer te verversen. Vergeet niet te velgen goed schoon te maken met een velgenreiniger. Met schone velgen, shine je pas echt.