Motor verkopen, verzekering of nieuwsgierig?

Heb je een hele oude motor of juist een hele jonge motor? Is je motor beschadigd of nog helemaal als nieuw? Als je een motor hebt, is het misschien handig om de dagwaarde te berekenen. Het maakt niet uit wat voor motor je hebt. De dagwaarde is de waarde van de motor op de dag van de berekening zelf. Dit kan niet alleen handig zijn voor jou, maar bijvoorbeeld ook zeker voor de potentiële kopers van jouw motor (mocht je je motor graag willen verkopen). Waarom is het zo handig om  je dagwaarde te berekenen en welke factoren spelen hierin eigenlijk mee? 

Handig om meerdere redenen

Waarom is het handig om de dagwaarde te weten?
Als je een verzekering wilt afsluiten, kan het handig zijn om het te weten. Je zal het namelijk moeten doorgeven. Zoals eerder verteld, wil jij je motor misschien wel verkopen. Dan is het uiteraard logisch dat je de dagwaarde wilt weten. Zo kun je een prijs opstellen voor de verkopers. Heb je geen van deze redenen? Het is toch wel fijn om de dagwaarde te weten. Als je de perfecte motor hebt, wil je waarschijnlijk ook weten hoeveel hij nou waard is. Dan kan je er met volle trots op rondrijden.

De vergelijkingen op internet

Waar moet je allemaal op letten als je de dagwaarde berekent?
Het is belangrijk om een kijkje te nemen op internet om jouw motor met andere motoren te vergelijken. Dan kan je hetzelfde merk, hetzelfde model, hetzelfde bouwjaar, etc. vergelijken. Aan de hand van de vergelijkingen kun je een goede dagwaarde bepalen. Maak het niet veel duurder of goedkoper dan de motoren op internet. Heb je nou flinke schade aan jouw motor? Dat is helemaal geen probleem! Ondanks de schade, kun je nog steeds terecht bij ikwilvanmijnmotoraf.nl. Hier kun je een dagwaarde van jouw motor krijgen (zelfs met de schade).