Motorolie kopen

Het juiste type motorolie is ontzettend belangrijk als je jouw auto goed beeld onderhouden. Olie die speciaal is gemaakt voor je motor brengt een laagje smeermiddel aan op de bewegende onderdelen. Hierdoor kunnen de onderdelen beter bewegen en treedt er minder wrijving op. Je zult dan ook minder snel slijtage krijgen aan de onderdelen van de motor. Motorolie heeft daarnaast ook beschermende functies. Door de juiste olie te gebruiken bescherm je indirect die motor ook tegen roest. Daarnaast zorgt motorolie voor lichte verkoeling van de motor. Omdat al deze eigenschappen zeer belangrijk zijn Is het verstandig om te kijken naar de geschikte olie voor jouw auto.

Motorolie vinden voor jouw auto

In elke automerk en auto type zit weer een ander motorblok. Dit motorblok functioneert bij verschillende auto’s anders. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met het type motorblok dat je hebt. Hier kun je namelijk een specifieke olie voor kopen die afgestemd is op het motorblok van je auto. Het bewegen van de verschillende onderdelen in je motorblok is namelijk verschillend bij verschillende automerken. Om je motorblok zo efficiënt mogelijk te laten lopen is een specifieke olie belangrijk. 

Diesel en benzine motoren

Over het algemeen heb je een ander soort motorolie nodig voor een benzineauto als voor een dieselauto. Dat heeft zowel te maken met het functioneren van zowel een benzinemotor als een dieselmotor. Je hebt überhaupt een ander soort motorolie nodig voor een ander type auto. Het makkelijkste is dan om ook om te kijken naar je kenteken. Met behulp van een kentekencheck kun je geschikte olie te vinden.

Als het gaat om dieselmotoren en benzinemotoren bij tractoren en andere grote voertuigen, dan kun je het juiste olie terugvinden in de api, acea en ccmc normen. Deze normen geven aan een olie voor geschikt is. Binnen deze normen staat ook aangegeven wanneer een olie geschikt is voor zowel een dieselmotor als een benzinemotor. Bij sommige soorten olie zitten bepaalde additieven verwerkt waardoor de olie geschikt zijn voor diesel en voor benzine. Het is namelijk zo dat de meeste soorten diesel motor oliën ook in een benzinemotor kunnen. Toch is het voor een optimale prestatie handig om te kijken naar de normen. 

Motorolie voor oude auto’s en nieuwe auto’s

Als je op olie op kenteken zoekt, dan is dit de makkelijkste manier om uit te vinden wat voor type motorolie geschikt is voor jouw auto. Als je een hele oude auto hebt dan kun je kijken naar olie voor oldtimers. Speciale oliën voor bepaalde type oldtimers zijn met of zonder oliefilter verkrijgbaar. Je zult een licht gedoopte of ongedoopte olie nodig hebben voor je oldtimer. Gelukkig zijn veel verschillende soorten geschikte oliën te vinden. Als je een splinternieuwe auto hebt gekocht dan gaat je motor en olie wel een tijdje mee. Het zal even duren voordat je olie moet verversen. Voor de nieuwste auto’s zijn dan ook speciale soorten olie verkrijgbaar. Als je olie op kenteken gaat zoeken dan zul je ook zien dat een specifieke motorolie geschikt is voor jouw auto. Wat voor olie je ook zoekt, je kunt het online allemaal vinden.