Ook jouw sloopauto verkopen?

Een sloopauto kan op veel verschillende manieren ontstaan. Wanneer je ergens een sloopauto, of misschien wel meerdere sloopauto's hebt staan, is het aan te raden om deze te verkopen. Deze auto's kunnen namelijk veel onnodige ruimte in beslag nemen. Wanneer je er toch nog altijd voor zal moeten zorgen dat deze sloopauto's bij jouw locatie blijven staan, kost dit dus direct geld. Eigenlijk is het zonde om deze sloopauto's dus te bewaren op een plek waar je er eigenlijk niet zo heel veel aan hebt. Bovendien kan je in een sloopauto toch niet meer rijden, anders zou het geen sloopauto zijn. Het is dus absoluut verstandig een sloopauto liever kwijt dan rijk te zijn. In de meeste gevallen kan je nog een leuk bedrag voor deze sloopauto's krijgen. Het is dan ook handig om daar je voordeel mee te doen. Pak de kans altijd aan om van een sloopauto af te raken, zeker als je hier nog een mooie prijs voor kan krijgen. Alleen dan weet je namelijk zeker dat de auto niet onnodig lang bij jou zal blijven staan, wat zonde is van de ruimte die de auto in zal gaan nemen.

Wat is een sloopauto?

Een sloopauto is een auto die zodanig beschadigd is dat deze niet meer kan worden gebruikt. Dit kan komen door een ongeval, of misschien doordat de auto jaren in de stalling heeft gestaan en hierdoor onbruikbaar is geworden. Dit is echter anders dan een bergingsauto. Dat is namelijk een auto die nog werkt, maar schade heeft opgelopen door diefstal, brand of natuurrampen. De verzekeringsmaatschappij vergoedt deze schade, maar de eigenaar van het voertuig krijgt hiervoor geen vergoeding. Houdt dus goed in de gaten dat er een duidelijk verschil is tussen deze twee verschillende soorten auto's. Een sloopauto is alleen niet makkelijk om te stallen, zeker wanneer je al niet al te veel ruimte voor opslag in of om het huis hebt. De sloopauto zal door het sloopbedrijf vooral gebruikt gaan worden voor de overgebleven onderdelen die nog hergebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan producten zoals de metalen van de auto die op andere manieren nog gebruikt zullen kunnen worden. 

De sloopauto verkopen

Als je de sloopauto wilt verkopen, is het raadzaam contact op te nemen met een sloopautobedrijf. Deze bedrijven zijn altijd te vinden op internet. Wanneer je contact hebt opgenomen met een bedrijf, is het raadzaam om de prijs met hen te bespreken. Ook is het handig als je weet hoeveel jouw sloopauto aan aanschaf- en onderhoudskosten heeft gekost. Deze informatie helpt jou bij het bepalen van het bedrag dat je voor jouw sloopauto wil krijgen. Daarnaast is het handig als je weet hoeveel jouw sloopauto gaat kosten qua transportkosten en demontagekosten. Het zal dan ook niet altijd even makkelijk zijn om een sloopauto van jouw locatie naar het sloopbedrijf te verplaatsen. Zeker wanneer het bedrijf niet al te dicht bij jouw locatie is kan dat moeilijk zijn en flink in de kosten gaan oplopen. Kijk daarom altijd goed rond of er een bedrijf bij jou in de buurt zal zitten, zodat alles op een makkelijke en snelle manier geregeld zal kunnen worden. Het is ook goed om te weten dat er zelfs bedrijven zijn die de auto na de verkoop zelf komen ophalen. Dat zal dus weer flink in de kosten van het transport kunnen gaan schelen. Wanneer je bijvoorbeeld woont in Zuid-Holland is het aan te raden om op zoek te gaan naar sloopauto verkopen Vlaardingen. Op deze manier is de kans dan ook een stuk groter dat je een bedrijf bij jou in de buurt zal gaan vinden. 

Voorwaarden voor de verkoop van een sloopauto

Het verkopen van een sloopauto kan door iedereen gedaan worden. Toch hangen er wel een aantal voorwaarden aan de verkoop van deze soorten auto's waar rekening mee gehouden zal moeten worden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om duidelijk de staat van de auto door te communiceren met het sloopbedrijf. Daarnaast is het noodzakelijk om de standaard informatie over de auto te vermelden. Hierbij kan gedacht worden aan het merk van de auto, maar ook bijvoorbeeld het bouwjaar van de sloopauto kan hierin een grote rol gaan spelen. Tevens is het goed om te weten dat het geld na de verkoop van de auto in cash aan jou uitbetaald zal worden. Zo zal je niet lang op een bepaalde betalingsregeling hoeven te wachten.