Raak jouw tenaamstellingscode niet kwijt!

Een tenaamstellingscode bestaat uit in totaal negen cijfers. Dit heb je overigens ook nodig wanneer je een voertuig gaat verkopen of schorsen. Is deze code niet compleet? Dan kun je ook geen handeling verrichten voor verkoop of schorsing. Bewaar deze code dus goed op een plek wat je niet vergeten zal! Mocht het toch gebeuren, dan is het wel mogelijk om een nieuwe tenaamstellingscode aan te vragen.

Dit kan je eenvoudig realiseren door naar de website van Kentekenloket.nl te surfen. Via deze website vind je een directe link naar het RDW. Je logt in met jouw DigiD en vervolgens kan je aanvinken voor welk voertuig je een nieuw exemplaar wilt kopen. Hier zitten kosten aan verbonden wat landelijk hetzelfde is. Voor 1,05 euro is het mogelijk om een digitale aanvraag in te dienen. Nadat de betaling is voldaan kan je de nieuwe code direct downloaden voor verkoop.

tenaamstellingscode

Ook jouw kentekenbewijs verloren?

Ben jij naast jouw tenaamstellingscode ook het kentekenbewijs kwijt? Dan is het logisch dat de kosten hoger uit komen te vallen. Op de bovenstaande website kan je de kosten bekijken. Hier is het overigens ook mogelijk om direct een aanvraag in te dienen. Wil jij ook graag meer weten over het aanvragen van een nieuwe code? Bekijk dan snel de website van Kentekenloket.nl hoe dat het geheel in zijn werking gaat.