Waar moet je op letten als je een laadkabel aanschaft

Duurzaam rijden is erg populair. Er zijn verschillende soorten elektrische auto’s. De meest bekende elektrische auto is misschien wel de Tesla.  Bij elektrisch autorijden komt veel spelen. In plaats van het rijden op gas, laad je de auto op. Hiervoor heb je een laadkabel nodig. De laadkabel die je nodig hebt, verschilt en hangt af van een aantal factoren. Er zijn ook verschillende laadkabels.

Manieren laadkabel

Wanneer je een laadkabel wilt aanschaffen, zijn er een aantal mogelijkheden om dit te doen. De makkelijkste manier bij de aanschaf van een laadkabel is de aanschaf van deze thuis.  Een laadpaal thuis aanschaffen kost gemiddeld tussen de 800 en 1200 euro en de installatie kan variëren tussen de 300 en 1900 euro. De prijs van een laadpaal kan dus erg verschillen. Dit hangt af van een aantal belangrijke zaken. Het hangt af van het laadvermogen, slimme lader, benodigde kabel meters en extra stroomgroep. Wanneer de laadkabel thuis is aangesloten, is deze erg nabij en hoef je niet steeds de auto op een andere plek op te laden. Dit geeft al de volgende mogelijkheid weer. Er bestaat ook een mogelijkheid om de auto op te laden bij en openbare laadpaal, deze kun je bij de gemeente aanvragen. Er zijn privé-laadpalen voor thuis en openbare laadpalen, deze kun je bij de gemeente aanvragen. Bij de Cablesoolutions.shop/nl kun je allerlei soorten laadkabels aanschaffen en ook staat erbij waar je op moet letten.

Besparen elektrisch rijden

Naast het milieuvriendelijk aspect, is elektrisch rijden flink voordelig. De auto bespaart hiernaast op brandstof. De gemiddelde elektriciteitsprijs s 4,1 cent per kilometer van EUR 0,23. Je kunt dus 24 kilometer rijden voor een euro. Als je dit vergelijkt met benzine, is dit veel voordeliger. Met benzine kun je zo’n 16,67 kilometer liter per benzine. Per maand zijn de oplaadkosten zo’n 85,42 per maand en zijn benzinekosten hiernaast 217, 67 per maand. De elektrische auto heeft een hoge aanschafprijs, hierdoor is hij misschien minder aantrekkelijk, maar kijk je de kosten van de auto op de langere termijn, dan blijkt hij voordeliger te zijn. Elektrisch rijden is goedkoper.