Waarom een treeplank een goede investering voor jouw auto is

Misschien heb je ze weleens gezien op een vrachtauto of op een busje, een treeplank. Dit is een plank die bevestigd is aan de auto waardoor je makkelijker kunt instappen. In dit artikel lees je alles over de treeplank, de doel en functie van de treeplank en om welke redenen het verstandig kan zijn om een treeplank te kopen voor jouw auto. Want een treeplank is zeker een goede investering.

De functie van een treeplank

Een treeplank dient meerdere functies maar de meest primaire functie is toch wel dat je met behulp van een treeplank makkelijker in en uit kunt stappen. Dat laatste is natuurlijk erg fijn wanneer je een hoge auto of bus hebt. Je hoeft echt geen stadsbus te hebben om een treeplank te overwegen. Er zijn namelijk meerdere redenen waarom een treeplank voor jouw auto een goede investering is.

Waarom een treeplank van waarde is voor jouw auto

Een treeplank heeft meerdere voordelen. Vaak wordt er onterecht gedacht dat een treeplank alleen verstandig is wanneer je een (personen)bus hebt of een SUV waardoor je wat makkelijker kunt instappen en uitstappen maar dit is dus absoluut niet waar. Treeplanken bieden meer voordelen voor de auto dan alleen het in en uitstappen wat gemakkelijker gaat.

Een treeplank beschermt namelijk ook de zijpanelen van de auto tegen stoten of steenslag. Eigenlijk kun je de treeplank beschouwen als een soort extra bumper. Een extra bescherming voor de auto. Los van het stukje bescherming is het ook zo dat de treeplank troep en viezigheid binnen in de auto minimaliseert.

Want voordat je in de auto stapt zul je eerst je voeten op de treeplank plaatsen waardoor een hele hoop rotzooi niet mee genomen wordt de auto in. Maar een treeplank is niet alleen praktisch maar ook nog eens hee erg stoer. Een mooi design treeplank geeft qua uiterlijk echt een bijzondere look aan jouw auto/bus.

Zelf installeren

Je kunt de treeplank voor de auto/bus makkelijk zelf installeren wanneer je een beetje handig bent. Meestal kun je complete sets treeplanken kopen inclusief een handleiding hoe je deze kunt installeren. Wanneer je niet helemaal zeker van je zaak bent kun je ook via YouTube vaak wel handige filmpjes vinden die het installeren stap voor stap uitleggen.

Wanneer je zelf gaat installeren bespaar je natuurlijk weer op de centen. En dat is altijd fijn. Mocht je nou twijfelen of je wel handig genoeg bent om de treeplanken zelf te installeren, dan is het misschien alsnog verstandig om te kijken naar een bedrijf die de treeplanken voor jou kunnen installeren. Dan ben je namelijk wel verzekerd van kwaliteit.

Orienteer goed naar het diverse aanbod

Als je van plan bent om een treeplank voor de auto te kopen dan is het belangrijk om eerst goed te kijken wat er allemaal te verkrijgen is. De markt is namelijk enorm groot maar niet alleen de prijs is belangrijk, juist de kwaliteit is belangrijk! Neem daarom de tijd voordat je tot aanschaf over gaat. Dat is wel heel erg belangrijk.