Is autosloperij en autodemontage hetzelfde

Veel mensen hebben vaak de vraag wat betekent autodemontage nou precies. Hier is een makkelijk antwoord op. We gaan even een stukje terug in de tijd. De tijd toen slopen ook echt nog slopen was. Vroeger maakten ze de auto’s stuk en gooiden ze alles weg. Nu is dat niet meer zo. Nu noemen we het autodemontage omdat we nu niet zomaar alles stuk maken en vervolgens weggooien. We demonteren namelijk een auto. En we zijn zelfs zo erg geüpgraded sinds vroeger dat we zelfs de onderdelen die gemonteerd zijn gebruiken voor een tweedehands verkoop. Deze onderdelen kun je gemakkelijk kopen als je ze nodig hebt. De rest van de onderdelen die niet meer gebruikt kunnen worden. Brengen we naar de recycling. Dat is iets wat we vroeger ook niet deden. Al het oud ijzer kan dan weer opnieuw gemaakt worden als een auto.

Wat gebeurd er bij een autodemontagebedrijf 

Wat gebeurd er nou precies bij een autodemontagebedrijf. Bij een autodemontagebedrijf halen ze de auto vaak bij jou op. Sommige bedrijven doen dit niet maar de meesten wel. Als de auto is aangekomen daar gaan ze de autowegen en kijken ze hoeveel de auto weegt. Daarna kijken ze hoeveel winst ze nog kunnen krijgen van de auto. Dus ook hoeveel oud ijzer het oplevert. Daarna halen ze de auto helemaal uit elkaar. Totdat het allemaal delen auto is. Als dat gebeurd is zoeken ze uit wat wel en wat niet gebruikt kan worden. Ze demonteren die onderdelen en maken het schoon vervolgens worden die onderdelen opgestuurd naar een opslag die dat weer gebruikt voor de tweedehands verkoop. Alle overige onderdelen kunnen naar de recycling toe. 

Krijg je geld hier voor of moet je geld betalen 

Vaak denken mensen dat ze geld moeten betalen zodat de sloperij de auto van hun naam kan afhalen. Dit is het tegenovergestelde. Een sloperij die geeft jou juist geld zodat hun jouw auto mogen overnemen. Zij verdienen geld door de onderdelen die ze uit jouw auto kunnen halen. Dit noem je een vergoeding. Die is niet hoog maar het is toch meer dat je krijgt dan als je voor je auto moet betalen. De vergoeding is meestal niet hoger dan 900 euro dit omdat een auto stuk is als die naar de sloperij gaat. Zij verdienen niks aan de auto zelf alleen nog maar aan de onderdelen van de auto. Daarom is een vergoeding meestal 200 euro.