Wat te doen met oude fietsen

Veel Nederlanders kennen het wel: een schuur vol met fietsen. Vaak wordt toch maar een deel van de fietsen gebruikt. Sommige fietsen blijven dan maar in de schuur staan en worden helemaal niet gebruikt. Ze nemen alleen maar ruimte in en zorgen ervoor dat er niks meer in de schuur bij kan komen. Het is daarom een goed idee om deze fietsen vooral niet te bewaren, maar er iets anders mee te doen.

Het verkopen van de fietsen

Om er nog iets terug voor te krijgen kunnen de fietsen worden verkocht. Je kan ze bijvoorbeeld naar een fietsenwinkel brengen en je kan daar vragen of ze ook tweedehands fietsen inkopen. Maar ook op tweedehandssites zoals Marktplaats kunnen je fietsen worden geplaatst. Zorg ervoor dat je fiets goed voor de dag komt. Maak dus eerst je fiets helemaal goed schoon en zorg ervoor dat je mooie, duidelijke foto’s maakt van je fiets. Ook is een goede beschrijving altijd een pluspunt op sites zoals Marktplaats. Een derde optie die sommige winkels aanbieden is je oude fiets inruilen. Als je voor het inruilen van je oude fietsen kiest, dan wordt door deze winkels eerst de waarde van je fiets bepaald. Daarna krijg je op basis van die waarde korting op een nieuwe aankoop van een nieuwe fiets. Je oude fiets inruilen is dus zeker ook een keuze om mee te nemen in je uiteindelijke beslissing.

Je oude fiets cadeau geven

Als je niet per se nog geld terug wilt voor je oude fietsen, dan is het een goed idee om je fietsen aan iemand te geven. Vraag dus eerst aan je omgeving of er iemand een fiets nodig heeft. Er is bijna altijd wel iemand die een fiets heel erg op prijs zou stellen. Als niemand in je directe omgeving een fiets nodig blijkt te hebben, dan is het een goed idee om deze fiets naar de kringloopwinkel te brengen. Hier kunnen mensen die een fiets niet zouden kunnen betalen voor een lagere prijs toch een fiets kopen, die ze heel erg nodig zouden kunnen hebben.