Welke vormen van autolease zijn er?

Het kan voordelig zijn om een auto te leasen in plaats van te kopen. Voor je kiest voor het leasen van een auto is het handig om je te verdiepen in de vormen van leasen. Er zijn verschillende vormen met hun eigen voor- en nadelen. De verschillende vormen zijn financial lease, operational lease, auto shortlease en occasion lease. Een auto leasen kan bij verschillende bedrijven. Je kunt bijvoorbeeld een Auto Leasen bij autoleasecenter. Deze bedrijven geven ook uitleg over de vormen van leasen en kijkt welke vorm het beste bij jou past.

Financial lease en operational lease

Financial lease is hetzelfde als een huurkoopcontract. Je bent dan tijdelijk de eigenaar van de auto. Nadat de huurovereenkomst afgelopen is wordt het bedrijf waar je de lease hebt afgesloten weer de eigenaar. Doordat je de eigenaar bent van de auto zijn ook alle onderhouds- en verzekeringskosten voor jou op dat moment. Bij operational lease huur je de auto van de leasemaatschappij zij blijven ook de eigenaar van de auto. Je betaalt een maandelijks bedrag aan de leasemaatschappij. Je hebt de optie om na de leaseperiode alsnog eigenaar te worden van de auto. Deze optie kan wanneer je kiest voor Auto Leasen bij autoleasecenter.

Auto shortlease en occasion lease

Shortlease geeft je de optie om voor een korte periode een auto te leasen bij een bedrijf. Het voordeel hiervan is dat je een auto kan leasen en hier niet lang aan vast zit. Wanneer je een auto voor 3 maanden nodig hebt dan kan dit een goede optie zijn. Occasion lease biedt tweedehands auto’s aan als leaseauto’s. Het hoeft niet altijd goedkoper te zijn dan zelf een tweedehandsauto aan te schaffen. Het is dus goed om je hier eerst goed in te verdiepen voordat je een auto gaat leasen.

Voor alle vormen van leasen is het goed om je van te voren te verdiepen in de prijs en de bijbehorende voorwaarden. Hier zit namelijk veel verschil in de verschillende leasevormen.