Wat zijn de mooiste wegen van Europa?

Ga je binnenkort een roadtrip maken? Dan mag je een van deze wegen in Europa niet overslaan. Deze wegen zijn echt de allermooiste routes die door ons continent heen gaan. Iedere spoedkoerier zou er alles aan doen om het sneltransport dat ze vervoeren, hierlangs te vervoeren. Wil je weten welke wegen dat zijn? Lees dan snel de tips in dit artikel!

Transfagarasan Highway – Roemenië

Een van de beroemdste wegen van Europa is toch echt weg de Transfagarasan Highway in Roemenië. Het is niet voor niets dat programma’s als Top Gear deze weg hebben uitgeroepen als de mooiste snelweg ter wereld. De weg bestaat uit de allermooiste bochten, de mooiste hellingen en als dat allemaal nog niet genoeg is, heb je de complete weg ook nog eens een prachtig uitzicht op het Roemeense gebergte. Toch is het oppassen geblazen. Het wegdek is niet overal even goed meer en de kans is groot dat je daardoor onderweg een klapband krijgt. 

Stelvio –  Italië

Natuurlijk mag de nummer 2 van Top Gear niet ontbreken in dit lijstje. De Stelviopas ligt op de grens van Italië en Zwitserland en is een aaneenschakeling van haarspeldbochten. De bergpas is een van de hoogste wegen die je in de Alpen kunt vinden en dat belooft een aantal prachtige uitzichten op de bergen. 

Ring of Kerry – Ierland

Heb je stalen zenuwen en heb je een echt coureurs hart? Dan moet je de Ring of Kerry in Ierland een keer hebben gezien. De route gaat langs woeste kuststroken en smaragdgroene bergen en heuvels. Je zal het Ierse landschap niet snel vergeten nadat je deze weg hebt getrotseerd.