fleetmanagement

Wat zijn de voordelen van fleet management?

In deze blog lees je meer over wat nou precies de voordelen van fleetmanagement zijn. Allereerst wordt er haarfijn uitgelegd wat fleet management nou precies inhoud. Veel lees- en leerplezier!

Inzicht locatie voertuigen

Met fleetmanagement weet je precies waar de voertuigen zijn. Met fleetmanagement kun je voertuigen realtime volgen. Een andere functie van fleetmanagement is informatieve tracering. Ook worden de kilometers geregistreerd. Met fleetmanagement heb je 24/7 inzicht in de locatie van je voertuig.

Rijgedrag verbeteren

Als je bepaald rijgedrag hebt dan heeft dit invloed op het brandstofgebruik en de CO2 uitstoot. Als je bijvoorbeeld te hard rijdt, of te hard remt, te snel optrekt of bochten afsnijdt dan heeft dit invloed op je brandstofgebruik en de CO2 uitstoot. Met fleetmanagement krijg je inzicht in waar de verbeterpunten liggen als het gaat om brandstofbesparing. Via een smartphone app kunnen de bestuurders zien wat er verbeterd kan worden. Als je gebruik maakt van fleet management dan bespaar je tot wel 20% op brandstof & onderhoud. 

Integratie bestaande bedrijfssoftware

Veel bedrijven hanteren bepaalde software om de dagelijkse werkzaamheden goed uit te voeren. Fleetmanagement is vaak heel goed te integreren in je bestaande software. Dit is ideaal als je bedrijfsprocessen gestroomlijnd wilt houden. Voor je personeel is het gemakkelijk om snel inzicht te krijgen. Ook zullen de resultaten overzichtelijk en begrijpelijk zijn voor iedereen in je organisatie.

Beter informeren

Maak je gebruik van fleetmanagement? Dan is het mogelijk om je personeel beter te informeren. Door middel van professionele navigatie en verkeersinformatie kun je ervoor zorgen dat de reistijden geminimaliseerd worden. Ook kun je ervoor zorgen dat de bezorgroutes geoptimaliseerd worden door de inzichten die je krijgt door middel van fleetmanagement. Door middel van deze inzichten kun je je service naar bestuurders verbeteren. Je kunt namelijk efficiënt communiceren naar bestuurders. 

Voldoe aan de wetgeving met fleetmanagement

Als je gebruik maakt van fleetmanagement dan voldoe je gemakkelijk aan de wetgeving. Met kilometer- en werktijdenregistratie weet je precies hoelang de bestuurder nog mag rijden voordat hij pauze moet nemen.  Ook krijg je met fleetmanagement inzicht over tachograaf informatie downloads.