Welke diensten worden aangeboden door een internationaal transportbedrijf?

Wil je je producten exporteren naar andere landen zoals Noorwegen, Zweden en Denemarken? Dan moet je een internationaal transportbedrijf inschakelen. Dit bedrijf biedt verschillende diensten aan op basis van je behoefte. Als je bijvoorbeeld een groot transportvolume nodig hebt, kun je kiezen voor megatrailers. Ook als je verse voedingsmiddelen wilt vervoeren, zoals vlees of fruit, kun je gebruik maken van geconditioneerde trailers. Op deze manier kun je de conditie van de producten handhaven totdat ze op de plaats van bestemming aankomen. Hieronder staan verschillende diensten die een transportbedrijf aanbiedt.

Geconditioneerd transport

De koelcontainer die door internationale transportbedrijven wordt aangeboden, wordt gebruikt voor het vervoer van voedingsmiddelen zoals vlees en vis. Het houdt deze producten op een ideale temperatuur zodat ze niet bederven tijdens het transport. Dit is belangrijk, want als je ze niet op de juiste temperatuur houdt, zullen ze zeer snel bederven en onbruikbaar worden. Deze vrachtwagens zijn uitgerust met speciale systemen die de temperatuur in het voertuig te allen tijde koel houden. Hierdoor komt het voedsel in perfecte staat op de plaats van bestemming aan.

Mega volume transport

Een mega volumetrailer wordt gebruikt voor het vervoer van grote hoeveelheden goederen over lange afstanden. Deze trailers kunnen tot 40 ton lading vervoeren en worden gebruikt voor commerciële doeleinden. Je kunt bijvoorbeeld goederen verplaatsen van het ene magazijn naar het andere of vervoeren van overzeese locaties naar havens in Europa. Deze trailers zijn zeer groot van formaat en kunnen grote hoeveelheden hout of machines herbergen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de hoeveelheid vracht die je met dit type trailer gaat vervoeren, want hij kan elke hoeveelheid spullen tegelijk vervoeren.

ADR transport

ADR transport is het veilig vervoeren van gevaarlijke goederen. Het is een reeks normen voor het veilig vervoer van gevaarlijke goederen over zee, door de lucht en over land. De regelgeving is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat ongelukken met gevaarlijke goederen worden voorkomen. Voorbeelden van gevaarlijke goederen zijn explosieve materialen en brandbare vloeistoffen. Als je deze producten wilt vervoeren, moet je je dus aan de voorschriften houden om gevaren te voorkomen.