thule 598

Welke fietsendrager is geschikt voor welke fiets

Plan je een fietsvakantie of ben je een fervent wielertoerist? Dan is het uiteraard handig als je je fietsen overal mee naartoe kan nemen. Het aanbod aan fietsendragers is wel erg ruim en dat maakt het kiezen van de meest geschikte drager voor jouw fiets er niet eenvoudiger op. Wij raden hoe dan ook aan om een fietsdrager te kiezen aan de hand van het gewicht van je fiets, het type fiets en hoeveel fietsen je wil verplaatsen.

thule 598

Welke soorten fietsendragers zijn er?

Fietsendragers vinden we in allerlei soorten en maten terug. Op basis van waar aan de auto je het bevestigt, kunnen we de fietsendragers in drie categorieën opdelen: trekhaakdragers, dakdragers en achterklepdragers. Trekhaakdragers of achterklapdragers zijn uitstekend geschikt voor één, twee, drie of soms zelfs vier fietsen. Een dakdrager, zoals de Thule 598, is veelal geschikt voor één fiets.

De fietsendragers beschikken soms nog over enkele specifieke voordelen. Zo is het handig als de fietsendrager voorzien is van een slot en voor elektrische fietsen of zware fietsen is een fietsendrager met lift ideaal. Ook zijn er fietsdragers die gekanteld kunnen worden zodat je altijd eenvoudig in de koffer kan. En ten slotte zijn er opvouwbare fietsendragers, al dan niet met wieltjes voor extra comfort.

Kenmerken van een goede fietsendrager

Niemand houdt van gedoe, dus is het altijd een voordeel als een fietsendrager makkelijk te monteren is. Net zoals de bevestiging van de fiets maar beter vlot verloopt. Deze bevestiging kan via het frame of via de wielen. Daarnaast speelt ook het gewicht van de fietsdrager een belangrijke rol. Zeker bij een dakdrager kies je maar beter voor een lichtgewicht als de Thule 598. De Thule ProRide 598 heeft bovendien een draagvermogen van 20 kg, waardoor je ook eenvoudig een zwaardere stadsfiets vervoert. Tot slot biedt een goede trekhaakdrager ruimte aan verlichting en een kentekenplaat, zodat je te allen tijde in orde bent met de wetgeving.