Financial lease

Zakelijk auto leasen: wat zijn de voordelen?

Een zakelijk auto leasen is voor een ondernemer een goede manier om een auto van de zaak te rijden. Je hoeft niet ineens over een grote som geld te beschikken en bovendien zijn er financiële voordelen.

Zakelijk auto leasen

Financiële voordelen van zakelijk auto leasen

Een van de bekendste manieren voor zakelijk auto leasen is door financiering met financial lease. Deze constructie heeft voor ondernemers een aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat je direct economisch eigenaar wordt van de auto. Dit betekent dat je hem op de balans kunt zetten en als investering kunt aanmerken. Dit heeft fiscale voordelen en is daarom financieel aantrekkelijk. Je betaalt een vast bedrag per maand, gedurende de looptijd. Hierdoor weet je dus precies waar je aan toe bent en je hoeft niet ineens een grote investering te doen door een auto direct te kopen. Je kunt je geld dus in je onderneming blijven stoppen.

Lease auto zzp

Een lease auto snel geregeld

Voor ZZP-ers is zakelijk auto leasen soms lastig. Een bank zal niet snel geld lenen voor een auto. Gelukkig zijn er ook maatschappijen waar je als zelfstandige ook terecht kunt. Een van deze maatschappijen is Mobility Service Finance. Het prettige van deze maatschappij is dat het gehele proces digitaal verloopt. Bovendien zijn ze gekoppeld aan de belangrijkste systemen zoals de Kamer van Koophandel. Jaarcijfers en dergelijke kunnen dus direct opgehaald worden. Dat scheelt enorm veel tijd. Je kunt op websites ook direct je leasebedrag berekenen. Dit gebeurt aan de hand van de aankoopprijs van de auto, de looptijd en of je al een aanbetaling doet. Zo kun je ook een beetje spelen met de cijfers om zo tot een gewenst maandbedrag uit te komen. Ben je tevreden? Dan kun je de berekening direct omzetten naar een offerteaanvraag. Of mail het naar jezelf door als je er nog even over na wil denken.