Je motor verkopen? Lees onze tips!

Om je motor zo gemakkelijk mogelijk te verkopen is het handig dat je wat onderzoek doet. Want hoe zorg je ervoor dat je motor zonder teveel gedoe voor een goede prijs wordt verkocht? Om je hiermee te helpen hebben we enkele tips voor je samengesteld. Als je deze tips volgt zal het proces zo soepel mogelijk gaan en ben jij zo van je motor af!

Wanneer verkoop je je motor?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken wanneer je je motor het beste kunt verkopen. Oftewel in welke periode je motor het meeste zal opleveren en er veel vraag is. We kunnen eigenlijk met zekerheid zeggen dat de periode wanneer je het beste je motor kunt verkopen de lente is. In deze periode zijn er vaak veel nieuwe motorrijders op zoek naar hun motor waar ze het gehele seizoen nog van kunnen genieten. Als je je motor in deze periode verkoopt zal er dus meestal meer vraag dan aanbod zijn en raak je hem snel kwijt. Zorg er wel voor dat je je motor het liefst in de winter al in de verkoop zet dan heb je namelijk het minste concurrentie.

Verkeerd je motor in goede staat?

Er zal niemand zijn die graag een motor koopt die in een slechte staat verkeerd. Dus zorg ervoor dat jouw motor geen mankementen heeft als je deze wilt verkopen. Het levert je namelijk waarschijnlijk meer op als je deze mankementen verhelpt. Het liefst heb je ook alle onderhoudsgeschiedenis bij de hand. Dit geeft de koper ook gelijk een vertrouwd gevoel, wat betekent dat hij minder lang zal twijfelen en hij voor zichzelf ook een hogere prijs kan rechtvaardigen.